top of page

1 | סוגי בעלי מקצוע

  • תמונת הסופר/ת: יוני שטרנשיין
    יוני שטרנשיין
  • 3 ביוני 2024
  • זמן קריאה 3 דקות

עודכן: 1 באוק׳ 2024

מסך ראשימנהלים כסף לומדים את השפה ⬅ 1 | סוגי בעלי מקצוע


ניהול כסף בעסק שלנו

 

מה התפקיד של בעל המקצוע? מה ההבדל בין רואה חשבון ומנהל חשבונות? ומה זה בכלל יועץ מס? למי אנחנו פונים? מתי? ולמה בעצם אנחנו צריכים אותם?


אז זהו... רגע לפני שנרים טלפון לרואה חשבון כדי שיעזור לנו, כדאי שנבין מה עיקר הפעילות של כל בעל מקצוע שמתעסק עם הכסף שלנו בעולם העסקי, שנדע מה הוא עושה, ונראה האם הוא עונה לצרכים שלנו.


מה בעצם ההבדל ביניהם?

בראש מדרג בעלי המקצוע בתחום ניהול הכספים עומד רואה החשבון, במרכז יועץ המס ולאחריו מנהל החשבונות. כל אחד מבעלי מקצוע אלה בעל הרשאות שונות ותחום התמחות וידע אחר.



ולמה חשוב שנדע את זה? כבעלי עסק: פטור, מורשה או חברה בע"מ חשוב שנעסיק את בעל המקצוע המתאים ביותר לעסק שלנו!


אבל רגע לפני, כדאי שנשאל עצמנו האם אנחנו יכולים לעשות את זה באופן עצמאי (עבודה מול אנשי מקצוע בתחום הפיננסיים).



אז למקרה שהחלטנו להעביר את הטיפול לגורם מקצועי, כדאי שנכיר את ההבדלים המשמעותיים ביותר:


רואה חשבון:

רו"ח, הוא הגורם המקצועי שעוסק בביקורת לדו"חות כספיים של העסק.

הוא יכול להיות אחראי על תיעוד ההתנהלות השוטפת של העסק: מסמכים, קבלות וכל הוצאה והכנסה אחרת. רואה חשבון יכול לייצג חברה בע"מ, עוסק פטור ועוסק מורשה אל מול הגופים הציבוריים.

  • כבעלי חברה בע"מ, רואה חשבון הוא הגורם היחיד שיכול לחתום על דו"חות שנתיים. על כן, כל חברה בע"מ מחויבת בהתקשרות עם רואה חשבון ויכולה להיות מוצגת אך ורק על ידו.

  • כבעלי עוסק פטור, רואה חשבון יסייע לנו ב:

  • ייצוג מול הרשויות השונות

  • פתיחת תיקים, למשל: במס הכנסה.

* עוסק פטור יכול לפתוח תיקים באופן עצמאי. על פי חוק עוסק פטור לא צריך להשתמש בשירותי רואה חשבון. אם יחליט, הוא ייעזר בו להגשת הדו"ח השנתי למס הכנסה העוסק בגובה ההוצאות וההכנסות. בד"כ העלות תהיה גבוהה בהשוואה ליועץ מס או מנהל חשבונות ולכן לרוב נעדיף להיעזר באחד מהם.

רואה החשבון מקבל סמכותו לאחר לימודים אקדמאיים, התמחות בת שנתיים ומעבר מבחני מועצת רואי החשבון.



יועץ מס:

יועץ המס מספק שירותי ייעוץ בנושאים והיבטים שונים הקשורים למיסוי.

לדוגמה: מילוי דו"חות, ייצוג מול הרשויות (רשות המיסים, ביטוח לאומי), החזרי מס (מס הכנסה) ונוספים.


במקרים רבים יועץ המס יהיה הגורם שיעשה את הדיווח השוטף וכלל פעולות הנהלת החשבונות בפועל. לרוב יעסוק בהנהלת חשבונות ודיווחים של עסקים קטנים ולכן ההמלצה לעסקים קטנים היא לבחור לעבוד מולו.

יועץ מס יכול לחתום על דו"חות שנתיים לעוסק מורשה, אך אינו מורשה לייצג בעניין דו"חות כספיים של חברה בע"מ.

יועץ מס מקבל סמכותו לאחר הכשרה הנמשכת כשנה, ומעבר מבחני מועצת יועצי המס.



מנהל חשבונות:

מנהל החשבונות אחראי על ניהול כלל החשבונות של העסק, הוא הגורם האחראי על ניהול הכספים של העסק, למשל: ריכוז תשלומים והכנסות, הכנת דו"חות תקופתיים.

לעיתים ההתנהלות השוטפת תהיה מול מנהל החשבונות, גם אם הסכם ההתקשרות נחתם מול משרד ראיית חשבון גדול. מנהל החשבונות לא בעל הסמכות לייצג בעניין דו"חות כספיים של חברה בע"מ. אלו מועברים לאישור וייצוג על ידי רו"ח.


מנהל חשבונות אחראי על הדיווח הפיננסי השוטף של העסק. הוא תופס מקום משמעותי בהתנהלות החודשית השוטפת מול העסק בין אם נותן שירות ישיר או מהווה איש הקשר מטעם משרד גדול.

כבעלי עסק מומלץ שנוודא שבעת העבודה מול מנהל חשבונות יש לנו גם קו ישיר לרואה חשבון או יועץ מס לבירורים ושאלות כיוון ומנהל החשבונות לא מהווה גורם מוסמך לכלל הפעולות, ולא יעסוק בייצוג עסק מול הרשויות השונות או בתכנון מס.



נקודות חשובות לסיום: חשוב להבין אם בעל המקצוע מולו אנו עובדים הוא גם מספק השירות של הכנת משכורות: - מוציא תלושים - מה העלות - האם זה כלול בהצעת מחיר - איזו כמות עובדים נכללת בהצעה (למקרה שהכמות תגדל)







Comments


Menu
bottom of page